bratwursttoernooi e33d7Het Bratwurst-concept is nu al tot in perfectie uitgewerkt. Teveel fijne ingrediënten om op te noemen: bratwurst, hamburgers, veel bier, lange biertafels, een opzwepende dj, een jeugdig wedstrijdsecretariaat, veertien tennisbanen én natuurlijk de 56 enthousiaste mixed-koppels uit de regio. Het waren de ideale componenten voor een (over het algemeen!) ontspannende middag tennis. Dat ‘after-tennis’ in Uden minstens zo belangrijk is, werd bewezen met veel uitgelaten mensen op en rondom de dansvloer.

 

De 112 deelnemers hadden zin in het ‘Bratwursttoernooi’, dat vorig jaar nog ‘Vrienden van LTC-toernooi’ heette. Natuurlijk, er werd volop en vol overgave getennist. Drie wedstrijden in een poule van vier mixed-koppels gaven meer dan voldoende ruimte om in ieder geval een paar mooie ballen te slaan. Er zaten voor iedereen dan ook prachtige winners tussen. Ze maakten die enkele misser draagbaar.

 

Het lef om op de baan te experimenteren
Hoe verder in de middag, hoe losser de sfeer. Tijdens zo’n eendaags Bratwursttoernooi groeit de wil om te experimenteren als vanzelf. Zo vroegen sommigen zich bijvoorbeeld af wat de impact van een biertje, wijntje of baco’tje zou zijn op het spelverloop. En hoewel winst nog steeds het uitgangspunt was, was er tijdens de laatste wedstrijdronde soms net iets minder controle. Zo liep ik zelf na een fanatiek ingezette sprint bijna het net in. Mijn teamgenoot van de competitie hoorde ik regelmatig vanaf grote afstand schreeuwen. Mijn tegenstander waarschuwde me regelmatig dat hij met ‘new balls’ ging serveren.

 

Jeugdig wedstrijdsecretariaat maakt extra meters
Dan was er een jeugdig wedstrijdsecretariaat. Opvallend was hun geduld. Vriendelijk stonden ze iedereen te woord. En daar waar regelmatig geen uitslagen werden doorgegeven, omdat er na de wedstrijden druk pratend werd plaatsgenomen aan de biertafels; gingen ze de uitslagen halen. Dank voor jullie kalmte in deze hectiek!

 

Ontspannen was nog nooit zo gemakkelijk
Zoals gezegd, het after-tennis is bij LTC net zo belangrijk als het tennis zelf. Tot ons geluk lopen er hier vele sponsoren, organisatoren, vrijwilligers, chef-koks en een dj rond die het ons heel gemakkelijk maken om na die enerverende wedstrijden moeiteloos in de ontspanningsmodus over te gaan. Zo’n bratwurst, hamburger en stamppot zijn dan nog veel heerlijker dan heerlijk. Het bier smaakt naar meer-meer-meer. De gevarieerde muziek zet aan tot bewegen.

 

Last dance...
Hoe uitgelaten het Bratwurstfeest was? Op de dansvloer stonden mensen die daar normaal gesproken nooit staan. Dat daar soms wat extra’s voor nodig was, resulteerde in veel moois. Iemand: “Ik dans niet. Voordat ik die dansvloer opga, heb ik nog drie biertjes nodig.” Die drie pullen bier stonden binnen de kortste keren voor zijn neus. Hun dans was prachtig.

 

Pin It

Zaterdag dames doen het weer f219aOndanks we bij de Quintes interne competitie zowat onderaan staan, blinken we wél uit in de najaarscompetitie. Want.. [tromgeroffel] WE ZIJN KAMPIOEN! Zwaarbevochten wedstrijden zette ons bij het laatste duel op gelijke hoogte, en wel met de directe tegenstander van die dag. Het was dus pompen of verzuipen. De wind in onze rug hadden we niet, daarentegen wel de heerlijke najaarszon op onze al wat wit-geworden-benen-onder-de-rok. Eén nul, twéé nul, twéé een… lunch en door. Spannend. Tijdens de laatste twee dubbels hoorden we oerkreten, we hebben ‘m! Het wordt dus pompen & (ver)zuipen! Voor onze route á la overwinning, lees snel verder.  

 

Op 15 september stonden we fris aan de start bij de 1ste competitiewedstrijd. Na een zomer volop genot werd het ook voor ons weer eens tijd om aan de bak te gaan op de rode banen. Om te beginnen die week met de start van de trainingen, waarbij we door de nieuwe trainer Remi even goed zijn wakker geschud. Aan ons de taak om het leerproces uit te laten blinken op de zaterdagen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Ronde 1, een 4-1 nederlaag aan onze broek. Ronde 2, dezelfde cijfers maar nu de winst. Dat gaat goed. Ronde 3, spannende dag maar de punten mee naar huis. Ronde 4, weer winst. Onderling begon het woord ‘kampioen’ op te borrelen. “Ja, gaan we ervoor?”. Maar natuurlijk. Ronde 5, winst op een bloedstollende spannende dag met een bijzondere 26 graden in oktober! Dit kriebelt.. De maandagen werden veelal besteedt op de KNLTB-website, refresh refresh, afwachtend naar de uitslagen van de andere teams. Wij lachten, Uden 1 op plek één. Dat klonk goed. En uiteindelijk, op ons mooie park van LTC Uden, hebben we tijdens ronde 6 onze najaarscompetitie ‘vol trots’ afgesloten met een gouden plak!

Voor de oplettende tennissers onder ons. Zes rondes? Jazeker. Helaas, vanwege een gebrek aan teams, speelden we in een poule van 4 waardoor we 2x dezelfde tegenstanders troffen.

 

Voor nu rest ons nog 1 taak.. onze voeten drooghouden tijdens de Quintes. Dan zijn wij als team voor dit jaar helemaal gezegend!

Groetjes,

Loes Hoogaars, Kady Ijpelaar, Nina van Doorn, Marleen Beekmans, Nicole Rooijendijk (helaas niet op de foto)

Robin Hakkenbroek (helaas niet op de foto), Jori Verwegen

Pin It

ilse de kan 62fbdHet is alweer juni. De voorjaarscompetitie is omgevlogen, een competitie
met letterijk en figuurlijk andere tijden. Een aantal jaren geleden
werden het, op de voor ons zo geliefde vrijdagavond, barre tijden (om
0.00 uur clubhuis dicht). Nu de bar tijden weer wat verruimd zijn waren
we het er snel over eens, de zaterdagmiddag werd ingeruild voor de
vrijdagavond.

 

Half 2 clubhuis dicht is een mooie tijd. Het worden
letterijk andere tijden sport. We zijn allemaal een paar jaartjes ouder
en de hersteltijd na een avondje tennis in combinatie met wat
alcoholische drankjes is merkwaardig langer geworden.
Figuurlijk kwamen we er ook al snel achter dat het andere tijden waren
geworden.

Bijna alle tegenstanders hadden teamkleding. Bij sommige waren
de rokjes net te kort, de truitjes te strak en soms was de kleur van de
kleding echt van andere tijden. Al jaren hebben wij het over teamkleding
maar misschien is het toch beter als we dat niet doen, het gaat tenslotte
om het tennissen, niet om de uitstraling. Wij zijn als team over het
algemeen al meer luidruchtig dan de tegenstanders. We nemen de ruimte waarop
we recht denken te hebben al volledig in.

 

Het eerste competitieduel monde uit in een 2-2, dat zijn nog eens andere
tijden sport voor ons. Verbaasd en verwonderd moesten we onze
handtekening onder een gelijkspel zetten. En daar bleef het niet bij.
Tegenstander na tegenstander was het knokken voor de punten. Na nog een
keer gelijkspel was het voor ons duidelijk, dit jaar zouden we geen
kampioen worden. Wat meteen opviel was dat er bij ons als team het
plezier eraf bleef spatten. Elke set werd gevierd als een medaille,
niemand maakte gebaren van teleurstelling naar haar teamgenoten, omdat er
een set verloren werd. Allemaal vierden we gewoon de set die WEL gewonnen
werd. En we herkenden en respecteerden de emoties van elkaar. (Volgens
onderzoek spelen teamcaptains hierbij een cruciale rol.)


Twee weken voor het einde van de competitie kwamen we er achter dat
Fidote ( Fit Door Tennis - nee die naam verzin ik niet ) maar 2 punten
los stond en dat wij op de tweede plaats stonden. In plaats van focus op
het resultaat van de set, moesten we ons focussen op onze mindset, onze
winnaarsmentaliteit borrelde weer op.


De laatste speeldag werd het weer 2-2. Als je drie keer 2-2 speelt is de
tweede plaats een knappe prestatie. Voor de zekerheid toch even met
Fidote bellen. Tot ieders verbazing waren we gelijk geëindigd, allebei 21
punten. En nu ???? Gelukkig wist Marie-Catrien te vertellen dat we naar
het onderliggende resultaat moesten kijken.
2-2, 6-5 in sets! Met die ene set meer winst hebben we het kampioenschap
ook deze keer weer op onze naam geschreven.
Oude tijden herleven .....

Pin It

Dames 1 iris de Vries a0aafWie is dames 1?

Dames 1 bestaat uit 5 meiden, (van links naar recht) Daphne de Vroed, Iris de Vries, Lieve van der Linden, Sasha Does en Zoë steenbergen. Dit was voor ons de eerste competitie met de senioren. We zaten in een competitie van 4 teams en moesten dus 2x tegen ieder team.

 

Zondag 8 april ging voor ons de competitie van start. Het weer zat mee en we hadden er veel zin in. We moesten tegen Berlicum, dit waren de enige tegenstanders van onze leeftijd. Er zaten 2 bekende gezichten tussen omdat we in de jeugd al vaker tegen hun hadden moeten tennissen. Het ging gelijk op en het was erg spannend. De eindstand was 3-3.

 

Zondag 15 april, dag 2 we moesten tegen De Zoetsmeer. We moesten uit en hadden de tennisclub voor ons alleen. Ook het weer zat mee en de tegenstanders waren erg gezellig. Omdat we maar met z’n drieën waren hadden we invalster Megan geregeld. Het ging gelijk op, maar toch wisten we met 2-4 te winnen.

 

Zondag 22 april, dag 3 alweer we moesten tegen Rodhe. Het leeftijdsverschil was redelijk groot, maar het niveau lag gelijk. Jammer genoeg moest er een pauze ingelast worden tijdens de laatste enkel omdat het te hard begon te regenen, maar gelukkig konden ze na eventjes te wachten de baan weer op. De uitslag was 3-3.

 

Na een zondag rust te hebben gehad stonden we op zondag 6 mei weer klaar voor dag 4. We moesten weer tegen Berlicum, maar nu uit. Bij beide teams begon het kampioenschap al om de hoek te kijken. Net zoals de eerste keer ging het weer gelijk op en was het erg spannend en de uitslag was ook weer 3-3.

 

Dag 5, zondag 13 mei we moesten weer tegen De Zoetsmeer, maar nu thuis. Met twee invalsters, Megan en Amber, gingen we van start. Ondanks dat de niveaus redelijk gelijk waren, en de dubbels ook erg spannend waren, allebei 3 setters, werden de enkels toch dik gewonnen door LTC. De eindstand was 5-1.

 

De laatste zondag 27 mei, we moesten uit tegen Rodhe. Gespannen kwamen we in Venray aan, want we konden kampioen worden. Als we alle wedstrijden wonnen waren we zeker kampioen. Maar Berlicum stond 1 punt onder ons en streed ook voor het kampioenschap. We begonnen met de enkels. Helaas hadden we een enkel verloren en stond het 1-3. Berlicum belde op om te weten hoeveel het stond, maar zij stonden al 5-0 voor en de laatste wedstrijd wonnen ze waarschijnlijk ook. We moesten de dubbels winnen, want dan kwamen we gelijk te staan met punten, en dat deden we ook (met een beetje hulp van de tegenstanders). De eindstand was 1-5.

 

Maar omdat we gelijk stonden met Berlicum wisten we niet of we kampioen waren of niet. Dus we belden gespannen naar Marie-Katrien, die er zelf ook even over na moest denken wie er nu kampioen was geworden. Maar uiteindelijk kwam ze met de verlossende uitslag dat we kampioen waren. We waren extra blij omdat we dit niet meer verwacht hadden.

 

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde competitie met vooral mooi weer, leuke tegenstanders en natuurlijk het kampioenschap!

Pin It

Team ingrid verkuijlen 763bcWe hebben een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Boskant op zaterdag 5 mei oftewel op Bevrijdingsdag en we zijn ook letterlijk bevrijd....
Het was een stralende zondige dag en dus zijn we in stijl in open cabrio, met daarin Margit, Ingrid en Veronique (onze invalster) , in onze tennisrokjes en slippertjes aan, vertrokken naar Boskant.

 

Voor degene die dit plaatsje niet kennen, het is erg achteraf achter Sint-Oedenrode. Wanneer je daar de de bebouwde kom in rijdt, ben je na 2 straten al weer buiten de bebouwde kom en dat gaf onze navigatie ook zo aan. Bij het tweede zandpad links, dat zal wel niet kloppen, dus doorgereden, maar vervolgens werden we toch naar een ander zandpad gestuurd. Eenmaal op het zandpad ging het best goed in het begin, maar toen kwamen we toch wel wat gaten in weg tegen, door de regen van de laatste tijd.

 

Stop...we kunnen zo echt niet verder, we laten de auto wel staan en gaan wel verder lopen, het tennispark moet dichtbij zijn, vast achter die bomen daar. Of toch proberen om te draaien en toen...zaten we vast. De auto was nogal verlaagd, dus onderkant kwam enorm vast in de modder en het voorwiel bleef slippen....

 team ingrid verkuijlen 1 80da6

Ok en hoe komen we er nu uit? Zonder in de modder te stappen met onze slippertjes aan en hoe krijgen we de tennistassen uit de bagageruimte achterin...


In de verte zag een man op de fiets dit spektakel aan en kwam rustig naar ons toegefietst. Ja, er zaten wel vaker hier auto’s vast in de blubber, hij ging ons wel helpen en fietste naar huis om een schop te halen.


Ingrid is toen maar alvast naar de tennisclub gelopen met de tennistassen, want we hadden er eigenlijk al moeten zijn. Gerda was apart gereden (wel via een normale harde weg) en zat met de tegenstanders al op ons te wachten.

Meteen zei een dame van Boskant: ik kan onze Henk wel ff bellen die komt wel met sjofel, ze waren wel wat gewend hier.

De behulpzame man was met twee schoppen teruggekomen en begon de auto uit te graven.

Margit en Veronique zaten vol bewondering toe te kijken en ineens besefte Margit dat die andere schop wellicht was bedoeld dat een van hen ook even mee zou gaan helpen. En toen was de bevrijding dichtbij.

Om de man te bedanken, wilden Margit en Veronique hem een vergoeding geven, kon hij een biertje gaan drinken op het terras. Nou, zei de man, dat hoeft niet, laat maar weten wanneer jullie straks gaan douchen!!!

Vervolgens bijgekomen van alle commotie zijn we in de bloedhete zon gaat tennissen en zijn we later met 3-1 winst in de cabrio weer naar ons Uden gereden, deze keer alleen maar verharde wegen genomen.

 

 

Pin It

Maatschap. partner

Co-sponsors

VrijwilligerGezocht 16164

Laatste nieuws

Foto's geupload in het fotoboek van de clubkampioenschappen 2018.
 

 
DSC_3188
 • DSC_3188
 • DSC_3115
 • DSC_3116
 • DSC_3117
 • DSC_3118
 • DSC_3119
 • DSC_3120
 • DSC_3121
 • DSC_3122
 • DSC_3123
 • DSC_3124
 • DSC_3125
 • DSC_3126
 • DSC_3127
 • DSC_3128
 • DSC_3129
 • DSC_3130
 • DSC_3131
 • DSC_3132
 • DSC_3133
 • DSC_3134
 • DSC_3135
 • DSC_3137
 • DSC_3138
 • DSC_3139
 • DSC_3140
 • DSC_3141
 • DSC_3142
 • DSC_3143
 • DSC_3144
 • DSC_3145
 • DSC_3146
 • DSC_3147
 • DSC_3148
 • DSC_3149
 • DSC_3150
 • DSC_3151
 • DSC_3152
 • DSC_3153
 • DSC_3154
 • DSC_3157
 • DSC_3159
 • DSC_3162
 • DSC_3163
 • DSC_3164
 • DSC_3165
 • DSC_3166
 • DSC_3167
 • DSC_3168
 • DSC_3170
 • DSC_3171
 • DSC_3172
 • DSC_3173
 • DSC_3174
 • DSC_3175
 • DSC_3176
 • DSC_3178
 • DSC_3179
 • DSC_3180
 • DSC_3181
 • DSC_3182
 • DSC_3183
 • DSC_3184
 • DSC_3186
 • DSC_3187
 • DSC_3190
 • DSC_3191
 • DSC_3192
 • DSC_3194
 • DSC_3195
 • DSC_3196
 • DSC_3197
 • DSC_3198
 • DSC_3199
 • DSC_3201
 • DSC_3203
 • DSC_3205
 • DSC_3086
 • DSC_3087
 • DSC_3088
 • DSC_3089
 • DSC_3090
 • DSC_3092
 • DSC_3093
 • DSC_3094
 • DSC_3095
 • DSC_3107
 • DSC_3108
 • DSC_3109
 • DSC_3111
 • DSC_3112
 • DSC_3113
 • DSC_3114
 • Agenda Senioren

  vr dec 14 @09:00 - 12:00
  Paviljoen geopend
  vr dec 14 @19:00 - 23:59
  KNLTB Winteroutdoorcompetitie
  za dec 15 @09:00 - 18:00
  KNLTB Winteroutdoorcompetitie
  zo dec 16 @09:00 - 18:00
  KNLTB Winteroutdoorcompetitie
  zo dec 16 @09:00 - 12:00
  Bolk & De Bekker Competitie

  Alg. informatie

  Adres
  LTC Uden
  Boekelsedijk 6a
  5404 NK Uden
  Navigeer

  Tennispaviljoen
  Tel: 0413-265315

  Webmaster
  Webmaster@ltcuden.nl

  Redactioneel
  prredactie@ltcuden.nl
  fotos@ltcuden.nl


  Klik hier voor meer
  informatie.  Copyright © 2014. All Rights Reserved.