Bratwursttoernooi 2019

Geplaatst op 18-11-2019  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Joyce Stewart

Veel ongekend talent tijdens Bratwursttoernooi

img-2038Er zijn van die eendaagse toernooien waar je als deelnemer al een tijdje naar uitkijkt. Het Bratwursttoernooi is er zo een. Het tennisfeest stelde ook dit jaar op geen enkel front teleur; zelfs het weer zat mee. Zaterdag 2 november ontpopte zich tot zo’n zeldzaam ontspannende dag. Er werd door de 56 mixed-koppels voor iedere bal fanatiek gestreden, de dansvloer stond vol, iedereen was uitgelaten en de braadworst en hamburgers smaakten na drie uur tennis meer dan voortreffelijk.  

 

Veel mooie tennismomenten

Hoofdrolspelers waren de 56 mixed-teams, die drie keer een uur op de tennisbanen stonden. En hoewel de spieren de laatste wedstrijd echt wel wat strammer voelden, bleven de teams gaan. Die tennisbal moest en zou vanuit alle posities over het net. Allemaal beleefden we mooie momenten. Voor de een was het sowieso een overwinning om na heel veel moeilijke jaren eindelijk weer op de tennisbaan te staan. Mijn partner had na een slepende schouderblessure al snel weer zijn natuurlijke swing te pakken. Een goede bekende sloeg me een uur lang om de oren met haar aces. En ik hoorde hier en daar toch ook complimenten voor het spel van LTC-ers. De trainingen die we krijgen, hebben dus effect.

 

Laag-lager-laagst

Niet alleen op de tennisbaan werd er indruk gemaakt. Tijdens zo’n dag blijkt LTC Uden ook ruimschoots over dans- en zangtalent te beschikken. DJ Ramon had alle juiste ingrediënten in huis en stelde het podium voor iedereen beschikbaar. Zelf kreeg hij iedereen door de knieën en laag-lager-laagst op de grond. Het is 2019 en dus stonden er vanzelfsprekend ook twerkende vrouwen op de dansvloer. Zodra ze verdwenen, kwamen er aan de zijlijn aanvragen om vooral weer op de dansvloer te verschijnen. Wil en Steven pakten de microfoon, zongen doorgewinterd hun nummers en maakten de avond compleet.

 

Alleen maar lachende gezichten
Een gezelligheidstoernooi valt en staat bij de organisatie, bij dat wat er rondom de banen gebeurt. Dit verklaart meteen het succes van het Bratwursttoernooi. Van begin tot eind werd het ons als deelnemers gemakkelijk gemaakt. Bijvoorbeeld door het jeugdige wedstrijdsecretariaat, door de koks en hun heerlijke homemade eten, door het mee feestende barpersoneel, door de gulle sponsoren, vrijwilligers en een opzwepende dj. Ik noem verder geen namen, want dan wordt wellicht iemand vergeten. Weet wel dat jullie er allemaal een heerlijke dag van hebben gemaakt. Een dag waarin wij als deelnemers alleen maar hoefden te ontspannen, te lachen en te genieten.  

 

Mattenkloppers nu al ongeduldig
Mooiste compliment kwam misschien wel van de tennisdelegatie uit Waalwijk. Deze ‘Mattenkloppers’ waren dit jaar weer met een groter aantal tennissers present dan tijdens de editie van 2018. In 2020 zijn ze er weer bij. Het liefst in de mix met spelers van LTC.   

 

Aan alle medewerkers van het Bratwursttoernooi: Bedankt voor een dag met een lach !