Quintes interne competitie

  

Quintes competitie

Een team bestaat uit ongeveer zes tot acht personen. Iedere donderdagavond is er een competitieronde. Daarbij spelen steeds twee teams uit een poule tegen elkaar. Een wedstrijd bestaat uit twee heren- of damesdubbels (Winter Quintes) en bij de mixedteams per week wisselend een dubbel of mixedpartij (Zomer Quintes). In totaal zijn er dus vier personen van je team die avond actief. De wedstrijden duren een uur inclusief 5 minuten inspeeltijd. De teamcaptain maakt de opstelling. Van hem of haar krijg je een schema waarin staat vermeld wanneer en op welke baan je moet spelen. Afhankelijk van het resultaat van de gespeelde wedstrijden krijgt je team een aantal punten. Het team met de meeste punten is kampioen van de poule.

De tennis competitie is onderverdeeld in poules waarbij zo veel mogelijk rekening is gehouden met de speelsterkte van de teamleden.  

Na afloop van iedere wedstrijd is er nog gelegenheid voor after-tennis met je team en tegenstanders. De evenementencommissie zorgt voor een lekker hapje en een lekker sfeertje in het paviljoen.

Teams kunnen zich inschrijven voor de  WinterQuintes Team of de ZomerQuintes Team. Heb je nog geen team, maar wil je wel graag meedoen, schrijf je dan in voor de WinterQuintes individueel of de ZomerQuintes individueel.  Teams die nog spelers tekort komen kunnen jou dan benaderen om mee te doen. Natuurlijk mag je ook proberen om een nieuw team samen te stellen en mee te doen.

Het inschrijfgeld is € 50 per team. Het bedrag wordt per automatische incasso verwerkt. Captains die hiervoor geen machtiging hebben afgegeven ontvangen een factuur. Een inschrijving is alleen geldig als ook het inschrijfgeld is overgemaakt.

De Quintescompetitie is een interne tenniscompetitie voor leden van LTC. De dames en de heren spelen in de winter (september t/m februari) een eigen competitie en in het voorjaar/zomer (maart t/m juni) wordt er in mixedteams gespeeld.

Speeldata voor de zomer Quintes 2023-2024:
22-2 29-2 7-3 14-3 21-3 4-4 11-4 18-4 25-4 16-5 23-5 30-5 6-6 13-6 27-6 en 4-7. 4 juli is ook de afsluiting en de prijsuitreiking.

Klik op deze link voor de actuele standen en teamindelingen:

Alle informatie over de huidige QuinteScompetitie