Udense clubkampioenschappen

Drie tennisverenigingen organiseren samen Udense Clubkampioenschappen

Voor de derde keer in de geschiedenis bundelen drie tennisverenigingen in de gemeente Maashorst hun krachten voor een groot toernooi. LTC Uden, Park Hoeven en TC Volkel slaan de handen ineen en organiseren vanaf 31 augustus 2024 de Udense Clubkampioenschappen.

De drie verenigingen organiseerden in het verleden zelf al hun eigen clubkampioenschappen, maar toen het aantal deelnemers steeds sterker terugliep bedachten ze om er een groot toernooi van te maken. "Ik denk dat mensen vaker afhaakten omdat ze steeds tegen dezelfde mensen moesten spelen. Op deze manier spelen de tennissers ook eens tegen leden van de andere verenigingen", aldus Wilfred Theunissen van LTC. 

Kampioenschap voor de hele gemeente? 
Tot nu toe hebben alleen de verenigingen uit de voormalige gemeente Uden de koppen bij elkaar gestoken, maar Theunissen sluit niet uit dat het evenement over een paar jaar Clubkampioenschappen Maashorst heet. "Misschien is het voor de leden belemmerend om vanuit Uden naar Schaijk te moeten voor een wedstrijd. De afstand wordt namelijk steeds groter. We willen daarom eerst afwachten of dit een succes wordt en daarna willen we gaan nadenken of we Schaijk, Reek en Zeeland er ook bij kunnen betrekken."

Tennis, padel en squash
Tijdens het kampioenschap kan er naast tennis ook gesquasht en gepadelt worden. "Dat is een ander voordeel als je samenwerkt", legt Theunissen uit. "De leden van LTC en Park Hoeven kunnen nu ook aan de squashkampioenschappen mee doen en de leden van TC Volkel, waar ze nog geen padelbanen hebben, kunnen kennismaken met die sport."

De Udense Clubkampioenschappen vinden plaats van zaterdag 31 augustus t/m 8 september 2024. Daarbij spelen alle deelnemers op verschillende parken een wedstrijd. 

Tijd: 
Zie wedstrijdschema op Toernooiplanner

Schrijf je in via www.toernooi.nl

Inschrijfgeld:
- voor seniorleden, € 5,00 per persoon per wedstrijdcategorie.
- voor juniorleden:  geen inschrijfgeld voor jeugdleden

Inschrijven tot:
de uiterste inschrijfdatum is 24 augustus 2024